Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Почистване на апартамент с мебели и градински мебели

С наближаване на топлото време всички се замисляме, все повече за това, как да освежим и да разнообразим интериора, както в самата къща, така и около нея.

Днес ще поговорим за самото почистване на апартамент с мебели и по-конкретно почистване на градински мебели, как може да се направи по-организирано, вижте сега:

Редовното почистване на градинските мебели и последващата поддръжка спомагат за поддържането им в най-добро състояние в продължение на много години. Тъй като външните мебели се изработват от различни материали, всяка отделна мебел може да изисква специфични грижи и почистване.

Ето и някои общи съвети за почистване на мебели

Винаги следвайте инструкциите на производителя и се опитайте да запазите това ръководство, за да имате винаги достъп до него за справка.

Повечето външни мебели могат да се почистват с мек сапунен воден разтвор.

Автомобилният восък може да се използва за защита на мебелните рамки.

Плетени мебели

Повечето почиствания на мебели, когато става въпрос за плетени мебели, се свеждат до използване на градински маркуч или измиване под налягане. За целта отстранете възглавниците, преди да почистите мебелите от мръсотия и петна.

За твърди петна използвайте гъба, мек сапун и студена вода, за да изтъркате повърхността. Оставете мебелите да изсъхнат напълно, преди да ги нанесете с восък, за да запазите мебелите блестящи и водоустойчиви.

Грижи и почистване на градински мебели

Устойчивата на атмосферни влияния ракита е най-лесна за поддръжка, така че бъдете внимателни, когато избирате мебелите си. Купете възглавници, за да покриете мебелите си, когато не ги използвате, за да ги предпазите от слънцето.

Дървени мебели

Дървените мебели обикновено изискват нанасяне на външен лак за защита на дървото от атмосферните влияния.

Да предположим, че имате скрин, покрит с лак за външна употреба, сега сапунената вода може да се използва за почистване на мебелите. След завършване мебелите трябва да се изплакнат с чиста вода.

Освен тиково дърво и кедър, други видове дървени мебели трябва да се държат на закрито, през зимата.

Как да почистите мръсни външни мебели

Пластмасовите мебели са най-лесни за поддръжка. Излишно е да казваме, че пластмасата много ефективно отхвърля петна и следователно почистването на мебели става рядко и много просто нещо.

Изплакнете мръсотията с чиста вода и оставете пластмасовите мебели да изсъхнат на въздух. Следите от надраскване могат да бъдат отстранени с мека абразивна кърпа.

За да премахнете плесента от повърхността на пластмасовите мебели, можете да използвате смес от белина и две чаши препарат на литър вода.

Мебели от алуминий, ковано желязо и стомана

Почистването на мебели, когато говорим за метал е много проста задача. Много по-трудно е да защитите мебелите от ръжда.

Почистването на мебелите се извършва с вода и мек сапун.

Повечето съвременни метали са защитени от корозия и ръжда. Ако металните мебели не са добре защитени, може да използвате восъчен лак, за да устои на корозия и ръжда.

Източник: HAMALSKI.COM

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар