Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

5 полезни идеи за организация и почистване на мазе

Идеи за организация на мазета

Кой друг се стреми организира ефективно своето мазе? Толкова често изглежда, че кашата се натрупва в тъмните ъгли на мазето, само за да стане прашна, пълна с паяци и да не се вижда, през следващите години.

Организацията на мазето не трябва да се ограничава само до тези силно организирани хора, които имат това естествено вродено умение да водят подреден живот. Всъщност, на наше разположение има много идеи за организация на мазетата, които могат да помогнат на всички нас (дори на тези с проблеми с претрупването) да използваме подземието по-подходящо.

Независимо, дали мечтата ви за мазето ви създава по-използваемо пространство или просто сте уморени да се сблъсквате с огромна каша всеки път, когато отивате да перете прането, тази статия е тук, за да ви помогне. Продължавайте да четете за тези десет най-важни идеи за организация на мазетата.

1. Изчистете всеки рядко използван предмет, който можете да вземете назаем от някой друг.

Идеи за организация на мазета и почистване на мазе, с които да се справите

Както при всеки проект за почистване, първата стъпка към организацията на мазето е самото почистване. Това означава да направите повече бъркотия, преди нещата да могат да бъдат събрани отново по рационален начин.

Отделете няколко дни, за да направите интензивна инвентаризация на всичко в мазето си. Всеки елемент ще трябва да бъде оценен и ще трябва да вземете трудно решение да намерите място за него или да се отървете от него.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, за да започнете:

Ако не сте го използвали или наистина не го оценявате, дарете го на някой, който ще го изхвърли.

Това ли е рядко използван предмет, който бихте могли да вземете назаем от някой друг, ако някога възникне необходимостта от него? Дайте го на този човек.

Подредете нещата, които искате, и се отървете от останалите.

2. Избягвайте да съхранявате неща в мазето, податливо на мухъл

Организирайте терена. Уверете се, че мазето ви е сухо и с правилната влажност, преди да опитате да съхранявате някое от следните:

Бейзболни карти, пощенски картички, снимки и друга хартия;

Матраци, възглавници, одеяла и плат;

Музикални инструменти  и други изделия от дърво;

Картонени кутии.

Като общо правило, опитайте се да избягвате всичко, което може да се изкриви, покрие с мухъл или плесен, докато не отстраните адекватно всички текущи проблеми с влагата.

3. Създайте идеално място за съхранение чрез почистване и боядисване.

Идеи за организация на мазета

Някои мазета винаги ще са влажни и няма какво да се направи. Това превръща съхраняването на всичко в кошмар. Някои прости стъпки обаче могат да помогнат за намаляване на влагата. Те са:

Изтрийте стените и пода с препарат и вода и изплакнете с разреден разтвор от домакинска белина.

Когато стените и подовете изсъхнат, боядисайте всичко със забавящ плесени и хидроизолационен грунд. Помислете да използвате епоксидна боя за пода върху грунда, която ще действа като допълнителен уплътнител срещу влага.

Помислете и за автоматичен изсушител на въздух, особено през лятото.

4. Работете по хидроизолация на мазето за повече гъвкавост.

Как да хидроизолирате мазе

Ако искате да създадете повече пространство за живеене в мазето си, ще трябва да предприемете някои допълнителни стъпки, за да предотвратите навлизането на водата. Първото нещо, което трябва да направите е да прецените откъде идва водата. Събира ли се в единия ъгъл? Прониква ли през подовете? След като разберете къде идва, трябва да разберете защо. Това може най-добре да стане с помощта на професионалисти.

5. Поддържайте миризмата на мазето с дезодорант „Направи си сам“.

Има прости и евтини неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че всичко, което държите в мазето, ще остане приятно ухаещо. Всичко, което може лесно да абсорбира миризми, трябва да се съхранява в херметически затворени пластмасови контейнери. Направете няколко сашета в тези контейнери.

Също така направете някои по-големи дезодоранти, които да поставите на различни точки в мазето. Те ще помогнат за абсорбиране на малко влага и нежелани миризми. Просто намерете голям стъклен буркан с метален капак. Пробийте дупки в капака с помощта на бормашина. Напълнете със сода за хляб, след което добавете няколко капки от любимото си етерично масло. Колкото по-голям е бурканът, толкова повече капки трябва да използвате. Препоръчваме да използвате нещо свежо като евкалиптово масло или масло от чаено дърво.

В заключение: Не забравяйте, че след като имате изградено добро платно за съхранение, организация и почиване, поддържането му по този начин ще е лесната част.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар