Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

5 причини, поради които трябва да избирате мулчиране от гуми

Мулчът от гуми се използва в градини и цветни лехи в продължение на много десетилетия. Обикновено е направен от органични материали като кора и дърво. Мулчът помага да се задържа влагата в почвата и да предпазва растенията от екстремни температури. Това предотвратява растежа на плевелите в почвата.

За съжаление, традиционното мулчиране на дървета се проваля с течение на времето и трябва да се зарежда отново всяка година или две. Ако някога сте добавяли мулч към градинските легла, знаете, че тази редовна поддръжка може да бъде доста предизвикателна и винаги изисква повече мулч, отколкото си мислите. Въпреки че дървеният мулч е сравнително евтин и лесно достъпен, той не трае дълго.

Първото споменаване и използването на рециклирани гуми като заместител на традиционните почвени покривни материали се появява едва през 1991 г. Още тогава за тях се говори в доклад, публикуван от Агенцията за опазване на околната среда (EPA). Там, отпадъчните гуми се наричали ​​„заместители на чакъл на детска площадка“.

През следващото десетилетие напредъкът в технологията и оборудването за рециклиране на гуми прави производството на безжична гума мулч по-производително и печелившо за предприятията по рециклиране. Днес каучуковият мулч е по-лесно достъпен от всякога и се прилага за използване в сеялки, детски площадки и градини. Ползите от използването на този нов материал са много привлекателни.

Съдържание:

1. Издръжлив

2. Ниски експлоатационни разходи

3. Насърчава растежа на растенията

4. Екологичен

5. По-малко насекоми

1. Издръжлив

Собствениците на жилища трябва редовно да сменят мулча от дърво, защото той е биоразградим. Малките дървени стърготини поглъщат вода по време на дъжд, издържат на слънчевата топлина и се замразяват при суровия зимен студ. Всички тези елементи се комбинират, за да унищожат дървото, докато в крайна сметка стане неразличимо от подлежащата почва.

Каучуковият мулч не е биоразградим. Гумата за автомобилни и камионни гуми е предназначена за тежки условия и повечето производители твърдят, че техните продукти ще издържат 10 или повече години без нужда от подмяна или подновяване.

2. Ниски експлоатационни разходи

Каучуковият мулч е не само неразградим, но и е тежък. Тежи повече от дървесен мулч. Не се измива от тротоара, дори след обилен дъжд, както често се случва с дървесния мулч. Тъй като никога не се налага да го подменяте или добавяте, не е нужно да купувате мулч за вашия двор година след година. Докато предварителното засаждане може да ви струва по-скъпо, този вид мулч е еднократна покупка, което намалява дългосрочните разходи за вас и почвата.

3. Насърчава растежа на растенията

Каучукът и водата не се смесват. Мулчът, направен от рециклирани гуми, позволява на водата да тече директно в почвата под нея. Цялата вода и хранителни вещества, които попадат върху нея, преминават директно през укрепващата почва за растения и цветя. Нищо от това не се абсорбира от самия мулч, какъвто е случаят с дървесния мулч.

И така, каучуковият мулч не абсорбира вода, той инхибира растежа на нежелани плевели и гъбички, които могат да навредят на вашите растения. Семената на плевелите се нуждаят от влажна среда, за да покълнат. Сухата среда, в която се използва каучуковият мулч, кара семената да изсъхнат и да умрат, преди да имат време да покълнат. Също така се изисква по-малко мулч, за да се предпазят плевелите от корените. Въпреки че може да се нуждаете от три инчов пласт дървен мулч, инч и половина гумен мулч ще свърши същата работа. Мухълът и други гъби също изискват високо ниво на влага, за да растат, което не е случаят с леглата с гумена мулч.

4. Екологични

На първо място, гуменият мулч намалява зависимостта ни от дървото за озеленяване. Докато доставчиците на мулч за дърво се стремят да използват екологични методи за производство на своите продукти, дърводобивът е необходима част от този процес. Не се използват дървета за гумено мулчиране. Вместо това, гумената мулч се произвежда изцяло чрез рециклиране на токсични отпадъци. Използвайки рециклиран продукт вместо нов, вие допринасяте за решаването на проблема с употребяваните гуми.

Ландшафтни дизайнери, използващи каучуков мулч, могат да спечелят точки за лидерство в дизайна на енергетиката и околната среда (LEED). Под надзора на Програмата за оценка на зелено строителство, целта на тази програма е да насърчава и възнаграждава устойчивите строителни практики. По-високият LEED рейтинг за строителен проект е привлекателен за потенциалните наематели и може да предложи данъчни стимули за строители и ландшафтни дизайнери, които да изберат да се придържат към тези строителни методи.

5. По-малко насекоми

Дървените насекоми като термити и мравки – са привлечени от мъртвата дървесина, което прави дървесния мулч привлекателен за тях. Тези насекоми не привличат вниманието върху легла, пълни с гумени трохи. Ако държите тези насекоми далеч от периметъра на дома си, това може да ви помогне да защитите дома си от увреждане и заразяване с насекоми. Също така намалява необходимостта от пръскане на химически инсектициди по двора ви, за да не се допускат тези вредители.

Разкрасяването на двора ви с гумен мулч може да бъде печеливша опция. Вашите растения ще процъфтяват, имате по -малко работа за изсичане на плевели и добавяне на мулч всяка година и ще помогнете за опазването на околната среда от замърсяване. Това е гениално решение за огромен проблем.

Източник: фирма за извозване на стари гуми.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар