Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Боракс – зелен продукт или опасен

Естествените почистващи препарати не винаги означават, че са зелени почистващи препарати. Например, много разказват, че боракс е зелен чистител, но това не е така. Не можем да оспорим факта, че това е естествено, но със сигурност не е зелено.

Borax е естествено срещащ минерал, известен като натриев борат, натриев тетра борат или динатриев тетра борат.

Биракс е естествена почистваща съставка, но не е безопасна алтернатива сред почистващите препарати. Тя съдържа в състава си сол, борна киселина и се смята за опасна и всъщност отровна. Също така се счита за пестицид и фунгицид.

Учените казват, че ако бъде погълната, това може да причини смърт. Погълната чаена лъжичка боракс от деца или домашни любимци може да причини смърт. Научете колко опасно може да е почистването след смърт и кой може да помогне: http://bezvredno.com/preparati-sled-smart-sofia.

Изследванията също така казват, че боракс причинява проблеми с черния дроб и бъбреците, репродуктивните проблеми, заболяванията на нервната система. Препаратът за почистване може да предизвика дразнене на кожата и белите дробове.

Но е безопасен да се използва в пералня като перилен препарат; Той избели дрехите без хлор и не причинява вреда на тръби, перални машини или септични ями.

Можете да използвате боракс дезодорант за миризма от урина на домашни любимци или други миризми, които трудно се отстраняват-.

Ето, защо някои твърдения смятат боракса за по-безопасен. Той е просто по-малко опасен, отколкото други химически методи за почистване.

Ако мислите за зелено почистване, трябва да изберете такива естествени и зелени почистващи препарати като сода за хляб, лимони, сол, оцет и други продукти, които са екологични.

 

 

 

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар