Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Преместване или изхвърляне на пияно – особености

Независимо дали имате грандиозен концерт или шпинел, има няколко неща, които ще искате да направите, за да сте сигурни, че ходът е успешен:

Да се консултира с професионални хамали за изнасяне на пиано, предварително. Дори ако смятате, че не можете да си позволите услугите, имайте предвид, че едно невнимание или непредвидена ситуация може да донесе важни съображения на вашето внимание.

Да преместите всички мебели и други предмети от пътя по време на цялото пътуване на пиано и то преди да се започнете. Това може да се окаже много по-трудно, след като започнете, особено ако пътят включва стълби.

Покрийте пианото, за да не се плъзга с одеала. Ръбовете и обезопасяването им стават лесно със защитно фолио.

Не оставяйте капака отключен – неравен ход или грешка може да повреди инструментите от слонова кост.

Не се опитвайте да увеличите теглото на инструмента в една или друга посока. Наклонът на инструмента върху набор от стълби, например, може да постави натиска върху средната част на инструмента и постоянно да изкриви неговата рамка.

Предвидете ако превозното средство, с което ще се извозва пияното е открито, а транспорта става във влажно време, то инструментът трябва да е покрит. В момата може да няма видими увреждания, но с времето дървото се напуква, а видът му може да се увреди.

По време на зареждане осигурете натовареното пиано в камиона. Имайте на предвид, че всяко движение по време на транспортирането може да доведе до повреда на инструмента, включително повреди, които не са непосредствено видими.

Предвидете достатъчно колани, които да държат теглото на инструмента по време на транзита.

Имайте на предвид и, че краката са крехки и могат лесно да се счупят по време на транспортирането. Демонтирайте ги преди това. Отстраняването на краката обикновено прави възможно минава вертикално през вратите.

Не опаковайте пианото последно. Поставете пианото във вътрешността на камионa, с който ще се превозва и  точно до стената. Ако вътрешността на камиона не е равна, поставете няколко дървени дъски на пода, така че теглото да е равномерно балансирано.

Дори ако движението върви перфектно, разликите в влажността и атмосферното налягане в новия дом ще детонират инструмента. Експертите препоръчват тунинг четири пъти през първата година след преместването, а след това веднъж или два пъти годишно, след като инструментът се приспособи към новата си среда.

Разберете за фирма за изнасяне на пиана в Пловдив.

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар