Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Цветове в интериора създават усещане за луксозни имоти

Цветовата схема на интериора в нашите апартаменти влияе над настроението и благополучието. И когато правим ремонт, избираме мебели или просто детайли за дома. Това, което трябва да вземем предвид е каква цел има тази или онази стая, дали става дума за луксозни имоти или за обикновено жилище.

Сутрин, събуждайки се, искаме бързо да се отърсим от съня, да станем и да сме готови за трудния ден. Вечер е обратното, имаме желание да се отпуснем, да си починем и да се подготвим за сън.

Как да решим тези противоположни проблеми в същите, стаи с малък размер?

За да направите това, трябва внимателно да обмислите препоръките на специалисти и да изберете правилните цветове за интериора на вашия дом. Всеки цвят, според експертите има свое значение, предизвиква тази или онази реакция, създава определено настроение и състояние на духа.

Червеният цвят се счита за активен, енергичен. В домашни условия с червеното трябва да се подхожда с повишено внимание. Така, например, сънят в червената спалня няма да настъпи скоро. Дори и да планирате да прекарате бурна нощ, достатъчно е да направите най-незначителните промени в обстановката на спалнята: например да сложите червено спално бельо, да поставите червени свещи на нощното шкафче или да пиете червено вино точно в спалнята.

Оранжевият цвят има всички положителни свойства на червеното и в същото време не е агресивен, така че се използва за създаване на спокойна атмосфера. Този цвят ще изглежда добре в интериора на хола, където може да приложите по-меки нюанси на оранжево – тиква, кайсия и др. В стая, проектирана в такива тонове, може да организирате дълга приятна почивка или да разговаряте с приятна компания, цяла нощ.

Жълтият цвят се препоръчва за учебни стаи, класни стаи. Незаменим е там, където се налага умствена работа. Жълтите акценти допринасят за активирането на умствената енергия, насочвайки я към постигане на целите. Самият жълт цвят обаче е твърде смущаващ, затова се препоръчва да го комбинирате със синьо или сиво.

Зеленият цвят поражда най-положителните емоции и внася частица природа в стаята. Вярно е, че изобилието от зелено е твърде релаксиращо, затова например училищните помещения не се препоръчват да бъдат боядисани в зелени тонове. Това не допринася за усвояването на знанията. От друга страна, зеленото е добро в детската стая, особено ако детето е измъчено от страхове. В такава стая заспиването е по-спокойно.

Синьото е цветът на творчеството, а комбинацията му с жълто създава необичайно креативна атмосфера. В същото време пасивните хора често предпочитат синьото, защото този цвят успокоява страстите.

Синият цвят отпуска и успокоява. Спалня в синьо ще допринесе за добър, дълбок сън. И все пак, не прекалявайте, защото в големи количества синият цвят може да причини атака на меланхолия.

Кафявите тонове са неутрални. Те са свързани с надеждност и здравина. Препоръчва се, използването на този цвят в подреждането на коридорите: спокойната естественост на кафявото осигурява преход от дома към обществения живот (и обратно). Това, което го прави не толкова остър.

Що се отнася до бялото – това е цветът на чистотата, в големи количества предизвиква усещане за разстройство и самота. В допълнение, за мнозина той е свързан с болница и е непрактичен във вътрешността.

Комбинацията от цветове в интериора на вашия дом е от голямо значение. Избирайки цветова схема, не забравяйте да обърнете внимание на препоръките на специалисти. Така вие и вашите близки винаги ще се чувствате уютно, удобно и стилно настанени, дори да не живеете в мезонети или луксозни имоти.

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар