Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Дървениците – какво не знаем за тях

Дървениците са не само причина за замърсяване, неприятни миризми и имуществени щети, но и носители на опасни заболявания. За да избегнете многобройни болезнени ухапвания и свързани неприятности, трябва незабавно да започнете да почиствате стаята от дървеници.

Особено внимание трябва да се обърне на облеклото. Именно, чрез гардеробните предмети паразитите най-често попадат в жилищното пространство. Самостоятелната обработка на дрехи от дървеници ще отнеме много време, а щетите по текстила са гарантирани.

За да се отървете бързо и ефективно от вредители, без да повредите личните вещи, добре е да се свържете с професионалисти.

На сайта на PREVENTA.BG ще откриете много полезна информация, относно борбата с вредители, както и всичко за пръскане срещу дървеници. Там ще научите колко често се правят третиранията, какви препарати се ползват, какви съвети за безопасност се препоръчват. Ще научите още:

Защо дървениците са опасни?

Дървениците са едни от най-неприятните спътници на човека, защото: те причиняват алергии в 80% от случаите. Придружени от сърбеж, възпаление и зачервяване на областта на ухапване. Болката не се усеща, но последиците са много неудобни; пренасят инфекции (хепатит В, туларемия, чума и Q-треска); Нападат само през нощта и веднага в цял рояк. Те следват човека, около апартамента; крият се по дрехи, мебели, чанти и пр. Това обяснява и защо борбата с дървениците е така трудоемък процес. Тези насекоми се размножават бързо и се крият добре. Дървениците хапят повече от веднъж, но постепенно се преместват от съд в съд, оставяйки характерни следи. Ухапванията от тях стават червени и изглеждат грозновато. С тях трудно може да носите открити дрехи. Дори нещо повече: насекомите оставят много екскременти (включително върху дрехите и храната).

Източник: preventa.bg

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар