Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Рецепта за супа топчета

Рецептата за супа топчета е феноменално проста. Тази супа често се приготвя с мини кюфтета, които се оформят бързо и лесно.

Супата с пилешки кюфтета, картофена супа със свински кюфтета, супа с ориз и телешки кюфтета – цялото това разнообразието от възможности е ограничено само от вашето въображение. Децата ще харесат тази вкусна супа с малки топчета и юфка. Супата с рибни кюфтета, като оризова супа с кюфтета от щука, също ще ви помогне да разнообразите обедното меню.

Основата на такава супа е бульонът. Той най-често е зеленчуков, месен или рибен. Последният се допълва от зеленчуци, зърнени храни или тестени изделия. И все пак, главният герой си остават самите кюфтетата.

Какво представлява супа топчета и как се прави:

Всяко кюфте в супата представлява малка топка мляно месо (кайма), приблизително колкото орех, оваляно в ориз и брашно и потопено в оцет, за да не се разпадне при варене. След като това е направено, топчето се пуска във врящ бульон, където се сварява.

Каймата за кюфтета ще свърши цялата работа. Тя ще придаде плътен и засищащ вкус на супата. За да е още по-богата в бульона, в него се сваряват и нарязани на дребно картофи, морков, глава лук, може и малко целина, чушка и всичко това се подправя с подправки (черен пипер, червен пипер, вегета).

Когато всички съставки в супата бъдат добре сварени, в т. ч. малките топчета с ориза, супата се оставя да поизстине, след, което й се прави застройка. Такава се прави с едно яйце, половин кофичка кисело мляко и малко зеленики. Съставките, трябва да са нарязани на ситно (най-често се използва пресен копър или магданоз). За да не се пресече супата, не изливайте бързо и рязко застройката бързо в горещата тенджера. За целта, в отелен съд се сипва по малко, докато едновременно се разбива сместа с яйцето. Така се прави, докато по-голяма част от съда е напълнена и смесена с горещата течност от тенджерата. Идва ред на новият разтвор, който се изсипва в съда със супа топчета, отново при непрестанно бъркане и далеч от котлона.

Супата топчета е готова за сервиране. Може да гарнирате с крутони или филийки препечен хляб!

Да ви е сладко!

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар