Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Ехинопсис (Echinopsis multiplex)

02345Сферичен – в ранния стадий на своето развитие и почти цилиндричен – като възрастен; с нежнорозови уханни цветчета(отворени само през нощта); със стъбла, дълги до 20 см и страховити бодли. Цъфти, ако, е изкарал зимата на сухо и при температура от 4-6 градуса.

Нуждае се най-малко от 2 градуса през студените месеци(подобен минимум гарантира цъфтежа му) и понася чудесно силните горещини. За доброто му нарастване, е необходима много светлина, в това число и пряко слънчево огряване. Полива се обилно през растежния сезон. Между две поливания, почвата трябва да изсъхва. През зимата няма нужда от вода. Ако жегата, е трудно поносима, може да се напръсква с вода рано сутрин(по подобие на падането на росата в пустинята), но през останалото време не бива да се мокри. Торете веднъж месечно с подхранващ препарат, с високо съдържание на калиев карбонат. Поради потребността на кактуса от съвършен дренаж, е хубаво към края на пролетта да го пресадите в рохкава почва от две части торф и една част едър пясък. Прекалената жега или прекаленото напояване вероятно ще доведат до обилно напъпване, без цъфтеж след него.

Като цяло Ехинопсиса, е устойчиво растение с ограничен растеж. Въпреки това, то, е изключително лесно за отглеждане и както разбрахте вече не се нуждае от специални условия или грижи, за да се развива добре. Максималната височина, която може да достигне, е петнадесет сантиметра и ширина от десет сантиметра. Възможно, е при отглеждането му да се сблъскате с два от най-честите вредители – щитовидната и кореновата въшка. Те са най-често срещаните паразити при отглеждането на Ехинопсис. Като при всички останали растения и тук, тези паразити се премахват с памуче, обилно напоено с денатуриран спирт, като, освен това, е препоръчително да използвате и специален инсектицид, с който да доизчистите паразитите.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар