Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Екзотична градина

02345Пресъздайте екзотиката на тропическата гора в своя градски апартамент. Отдъхнете сред живи стени от увивни растения и пищен листак пред прозореца.

Има два подхода при използването на растенията като „екзотична градина“ декорация в дома: в качеството на второстепенен елемент – колкото да се разведри цветовата гама или геометричната линия на помещенията, или като основен орнаментален мотив и център на цялостната подредба. Както в джунглите растенията са в непрекъсната надпревара към светлината, а цветовете им – изключително разнообразни и красиви, така ние искаме да ги пресъздадем и да им се радваме и вкъщи. Създайте сами своя мечтан “кът“ в някоя от стаите на жилището си. Изберете подходящ ъгъл и разположете в него тропически растения: така обстановката ще стане по-оригинална, по-пъстра и раздвижена: пустите пространства ще се запълнят, а мебелите ще се откроят в близост до изчистения силует на зеленината.

Подобно обзавеждане е подходящо както за всекидневната (особено ако е слънчева и с високи прозорци), така и за преобладаващо топлата и влажна баня, и по същата причина – за кухнята.

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ

• Как да увеличим влажността. Джунглата е горещо и влажно място. Следователно на нашите тропически растения са им нужни същите или сходни атмосферни условия: от голямо значение е честото оросяване с пръскалка и редовното пълнене на подложните чинийки с вода. В старанието си да вдигнем нивото на околната влага, обаче, не бива да оставяме саксиите да киснат във вода.

Ефектен декор

Едно високо растение, поместено самостоятелно в някой от ъглите на помещението, би създало чудесен визуален ефект, още повече ако саксията му е обемна, а клонките – обсипани с листа. Зеленината сякаш “избухва” от своето кътче. Подходящи за целта са екземплярите с големи, лъскави листа като фатсията , монстерата  или банана (от разновидността Миза, с вдървено стъбло и гигантски листа).

Свобода за пълзящите растения

Впечатляващ декоративен резултат ще постигнете, ако в ъгъла на стаята разположите няколко бързоразвиващи се увивни растения от типа на филодендрона  и семпла опора за стъблата им. Достатъчна е обикновена дървена решетка, която да затули ъгъла, или покрити с мъх поставки – тяхното предимство е, че освен стабилност, предлагат на растението и постоянна влага. Ако предпочетеното място се намира в близост до прозорец, най-сполучливото решение е в полза на единично, високо растение с дребни и нежни листенца в голямо изобилие.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар