Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Зелено обзавеждане

02345Козметика за къщата… С малко въображение и няколко увивни растения видът на всяко кътче от вашия апартамент може да бъде освежен, раздвижен и дори коренно променен.

В по-голяма или по-малка степен, всяко жилище се отличава с неповторими характеристики и архитектурни чудатости, като необичайността на интериорите, преходите между пространствата и насочеността на прозорците и вратите невинаги съчетават удобството с красотата.

При всички положения както недостатъците, така и достойнствата на вашия дом могат да бъдат съответно туширани или подчертани с помощта на няколко увивни екземпляра и серия удобни за развитието им подпори.

Както винаги, първо ще трябва да определите кое е най-подходящото място за тези светлолюбиви растения, които имат потребност от свеж въздух без течения, стабилна температура и много пространство, или обратно – кои са най-подходящите екземпляри за нуждаещото се от корекции място в дома ви.

Прозорецът е ключов елемент в повечето помещения: ако откриващата се от него панорама си заслужава, можете да я обкръжите с рамка от пълзящи цветя, които да я разкрасят. Ако пък гледката е неприветлива или направо грозна, както се случва на партерните етажи (кофи за боклук, олющени стени, паркинги), нищо не ви пречи съвсем да я скриете – достатъчно е да се снабдите с гъсто растящи увивни екземпляри с предпочитание към сянката. Същото важи и за изложеността на любопитни погледи: освен като украса, един параван от зеленина може да послужи и за изолиране на прозорците, и на части от вътрешността на апартамента.

Има сгради, които са пригодени за обитаване вторично, поради което в тях изобилстват функционалните, но неестетични елементи: открити тръби, стърчащи греди, несъразмерно широки прозорци и пр. Не се отчайвайте, подобно жилище предоставя много повече възможности за оригинално вътрешно озеленяване, отколкото, което и да било друго. Пълзящите растения ще влязат в работа и на най-недостъпните местенца.

Като съберете заедно голям брой екземпляри, ще създадете в интериора илюзията за външна градина, още повече ако прозорците заемат цялата стена, а вратите са плъзгащи и не препречват изгледа.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар