Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Ешеверия (Echeveria gibbiflora)

02345Изборът между различните разновидности ешеврия, е огромен: отглеждат ги заради изключително ефектните им и орнаментални месести листа, подредени в компактна розетка. Листата, често с лъскава мъхеста похърхност се крепят на къс, по-скоро грозноват ствол. От центъра им излиза дълго, извито стъбло, на което щом дойде време разцъфват цветове-камбанки. Екземплярът, който ще разгледаме в днешния материал цъфти през есента и веднага след това минава във фаза на покой. Други разновидности цъфтят през лятото и си почиват съответно през есента.

Ешеверията, е устойчиво цвете с умерен растеж и лесен за отглеждане във всякакви условия. Въпреки това, обаче ако искате да го видите в пълния му блясък, то ще трябва да се съобразите с изискванията и нуждите му. Ето ги и тях:

Температура:

По време на периода, в който се намира в покой(зимата), температурата в помещението, в което се отглежда ешеверията не трябва да пада под 7 градуса. При положение, че растението цъфне през зимата, то ще има нужда от много повече топлина, за да се стимулира растежа му. През горещите месеци трябва редовно да проветрявате средата му на живот.

Осветление:

Разположете ешеврията на слънце, като я предпазвате от преките лъчи, ако по листата й има капки с вода.

Поливане и Влага:

Трябва да се полива обилно през целия растежен период, обикновено това, е през лятото и есента. През остатъка от годината можете да я поддържате само с редки напоявания. Като типичен сукулент, Ешеверията няма необходимост от допълнителна влага в средата, в която се намира.

Подхранване и Пресаждане:

Торете я отвреме-навреме през растежния и цъфтежния период с течен препарат с високо съдържание на калий. Премествайте растението, ако саксията му стане тясна в нова почва, която трябва да бъде добре тренирана и с високо съдържание на хумус. Според нуждите ще се избере и евентуална по-обширна саксия.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар