Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Ето какво може да направите с лимоните у дома

Има много похвати, които да са отр полза в домакинството. Едни от тях ни помагат да бъдем по-организирани, а други да спестяваме време. Трети са икономични и са от полза, за да почистваме с народни средства. Какво сме ви подготвили, научете сега и от тук:

За да се чувства по-силно ароматът на лимона, преди употреба той трябва да се попари с Вряла Вода. По този начин от лимона може да се отдели повече сок, което е в плюс, както за кулинарстването, така и за домакинстването.

Някои кулинарни съвети сочат, че ако лимонът се е подържи няколко минути в гореща

Вода. При изстискването на сок от него не бива да се повреждат бялата част на кора, нито зърнестата обвивка. Последната може да зърната придаде горчив вкус.

Ако са ви необходими само няколко капки лимонов сок, достатъчно е плодът да се

прободе с дебела игла и оттам да се изцеди нужното количество.

Затиснете дупката с кибритена клечица, така лимонът ще запази своята свежест.

Ако все пак лимонът започне да изсъхва, пуснете го в студена вода и той

ще стане не само свеж, но и сочен.

От корите на портокалите и лимоните може да се направи чудесно ароматно сладко. За целта трябва да обелите 2 кг плодове, да накиснете в студена вода корите за няколко часа, след което да ги пуснете през месомелачката. От меката част на плодовете трябва да отделите сока и да сварите от него сироп със захар в съотношение 1:1. След това да добавите смлените кори и да кипнете сладкото.

Не изхвърляйте корите на лимоните. Ако ги подържите в гореща вода, от тях ще се получи чудесна напитка.

За да освежите засъхналите лимони и портокали, пуснете ги за минута във вряща вода и ги завийте в кърпа. Развийте тъканта, когато плодовете престоят, достатъчно, за да са възстановили свежия си и пресен вид.

Корите на лимоните и портокалите могат да се подготвят като подправка за кейкове. След като се настържат на ситното ренде, се добавя по 1 с.л. захар и кората на 10 плода. Получената смес се поставя в бурканче,

Което се държи в хладилника. От тази заготовка може да слагате В компотите, киселите сладка, които приготвяте. За да запазите разрязания лимон пресен, поставете го в съд с разреза нагоре и го покрийте с чаша. Може да капнете няколко капки оцет в съда и да поставите лимоните да изстинат напълно.

Източник: Чистота.com

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар