Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Интериор в скандинавски стил

Интериор в скандинавски стил: минимализъм, много светлина и близост до природата

Скандинавски стил – нова интериорна класика. Той спечели любов и популярност по целия свят. Лаконичен и функционален, той е еднакво подходящ, както за малки апартаменти, така и за много просторни апартаменти. Днес ще ви разкажем за особеностите на стила на сканди.

В тази статия ще намерите:

 

Почистване и извозване след пожар с хамали и чистачи

 

Точната дата на произхода на скандинавския стил е 1930 година. Той се заселва в ерата на модернизма и за разлика от много причудливи тенденции се стреми да хуманизира интериора: опростяване на формите, поскъпване на материалите, естествени текстури.

 

Скандинавският стил се основава на три стълба – красота, функционалност и простота. Въпреки простотата на дизайна, скандинавските интериори са пълни с уют и комфорт. Дизайнерите, които създават този стил, са вдъхновени от самата природа, нейните закони и хармония.

 

Сканди процъфтява в средата на 20 век и продължава до 70-те години. Най-изявените представители са дизайнерите Алвар Аалто, Арне Якобсен, Ханс Вегнер и Пол Хенингсен. Те донесоха основните ценности на стила, всъщност създадоха сърцевината на скандинавския дизайн.

 

Scandi има няколко функции, които правят невъзможно да го объркате с други стилове. Това е цветова схема и игра със светлина и изобилие от естествени материали.

 

Цвят на настроението – бял

 

Първият и основен знак на скандинавския стил е бялото. Скандинавия е страната на снеговете, така белоснежният фон е задължителен фон за интериора в скандинавския стил. Тази цветова схема винаги визуално разширява пространството. Пастелни цветове, неутрални сиви нюанси или контрастни петна от ярки аксесоари разреждат снежнобялите стени.

 

Материали в скандинавски стил

 

Тук се използва само естественото. Скандинавците много обичат дървото и го използват навсякъде: на пода, като декор на стени и тавани, дървени мебели. Тук ще намерите много естествени текстури, които трудно ще бъдат обработени.

Интериорът трябва да „диша“! Много естествени материи, метал и керамика, кожи, стъкло и хартия. Между другото, в скандинавския интериор може да има тухлени стени, но със сигурност боядисани в бяло.

 

Разбира се, не всеки може да си позволи да използва кожи в интериора, а стъклото не е толкова безопасно и функционално. Ето защо в модерните апартаменти може да намерите столове, изработени от прозрачен акрил или изкуствени аналози на кожи.

 

Много светлина

 

Скандинавският стил включва много въздух и светлина в интериора. Зимата е чест посетител в страните от Северна Европа, всеки лъч слънце има значение. В обстановка на апартамент трябва да има възможно най-много светлоотразителни повърхности. Светлината трябва да бъде уловена и разпространена. Следователно има толкова много бял цвят, следователно има много гланц и стъкло. Завесите в скандинавски стил почти никога не се използват.

 

Интериорите в скандинавски стил се характеризират с разнообразни осветителни схеми. Използва се всичко – лампи, подови лампи, бра, LED ленти и подсветки.

 

Мебели и аксесоари

 

Мебелите в скандинавски стил са много прости, но функционални. Преобладават отворени системи за съхранение, различни рафтове и стелажи, трансформиращи се мебели, модулни дизайни. Тук няма да намерите шкафове с размер и чекмеджета на баба. Само лаконични модели от дърво, метал и плетени аксесоари, изработени от клонки или ратан.

 

Стаята е оживена с острови от декоративни растения. Скандинавският стил насърчава флората във всичките му проявления: от скромен кактус на работния плот до луксозни вани и висящи рендета. Понякога именно благодарение на растенията животът се настанява в снежнобялата вътрешност.

 

В допълнение към растенията в скандинавския апартамент има място за порцеланови съдове и керамични занаяти. Scandi върви добре с оригинални аксесоари – тъкани пътеки, рошави килими, декоративни възглавници и килими с национален орнамент. Тук дизайнерските изкушения се справят доста добре с антични дрънкулки.

 

Друга техника на скандинавския стил е да поставите декор елементи директно на пода, като по този начин стените оставят празни.

На адреса на чистачи.com може да откриете съдействие, относно всякакви хамалски работи и транспорт по изхвърляне на мебели.

Скандинавският стил е функционалност и комфорт. Тук рядко може да намерите неща, без практическа употреба, независимо, дали става дума за ваза или диван възглавница. Благодарение на този подход, квадратните метра се изразходват компетентно. Това е идеално за тези, които ценят минимализма и рационалния подход.

 

Винаги може да откриете евтини опции за мебели, които добре се вписват в скандинавския стил.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар