Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да облекчите обикновената настинка с мусака

Помагат ли картофите при обикновена настинка?

Знаете ли, че в вкусни ястия, каквато е рецептата за мусака може да облекчите много от сезонните симптоми на настинки и грип. Нека ви разкажем.

Със сигурност всички са запознати с настинките. За тяхното лечение експертите са измислили огромен брой лекарства, които ви позволяват да се отървете от симптомите в най-кратки срокове. Специално място е отделено на различни инхалации.

От древни времена те били използвани за лечение на настинки. Това става, когато човек вдишва пара обогатена с масла или алкохоли. Техниката допринася за по-бързото възстановяване. За лечения често се прилага вдишването на гореща картофена пара. Днес ще ви разкажем и каква е тайната на лечебното й действие.

Защо трябва да дишате картофени пари при настинка?

Ползите от картофите при лечението на ринит са неоспорими. Учените открили лечебния ефект на парите като взели проба и проучили състава. Оказало се, че картофените пари съдържат огромно количество вещества, които често се използват във фармацевтичните продукти за приготвяне на лекарства за кашлица. Съдържанието на дипропиленгликол и етилов алкохол играят огромна роля. Тези вещества се считат за биологично активни. Когато проникнат с пара в бронхите, метаболитните процеси, които протичат там се нормализират. Благодарение на активирането на тетрадекан в носната кухина, подпухналостта се елиминира. Поради тези процеси методът за обработка на картофената пара се приема за много ефективен метод.

Противопоказания от картофените пари

Когато се заговори за ползите, обаче трябва да се вземат под внимание и опасностите от картофите. Има заболявания, при които процедурата за задушаване на картофи е противопоказана. Такива са гнойни заболявания в гърлото, синусите, пневмония и сърдечни заболявания, лечението с картофена пара е изпълнено с отрицателни последици.

За ползите от вдишването на картофена пара е важно да знаете някои от функциите.

Характеристики на картофените инхалации

За да увеличите максимално ефекта от тази процедура, напълнете тенджера със среден размер. Вземете голямо и малко одеяло, кърпа, двадесет малки или петнадесет средни картофа, слънчогледово олио и алкохол (спирт).

Проверете картофите, дали са достатъчно сварени, но не преварени. Ако сте невнимателни, те просто ще се разпаднат и впоследствие няма да имат необходимо въздействие.

Парата е най-полезна, ако картофите са с приблизително еднакъв размер и ги разпределите равномерно в купата. Желателно е тя да е само леко покрита с вода. По този начин парите на вдишаната ще се изпарят по-добре.

Увийте тенджерата в топла кърпа, за да я затоплите. Също така, това ще ви помогне да отделите повече време за процедурата. По време на сесията покрийте главата си с одеяло, като избягвате проникването на хладен въздух. Не прекалявайте, за да не загубите съзнание. Съсредоточете се, върху здравето си.

Не се навеждайте над картофите твърде ниско, за да не изгорите дихателните пътища. Уверете се, че мястото, където ще вдишвате е внимателно подготвено за подобна процедура. Използвайте топло одеяло, за да го поддържате температурата.

Купуването на картофи е много по-лесно и по-евтино от лекарства, така че не пренебрегвайте такива инхалации. При това, със сварения вече картоф може да направите уникални гозби и специалитети, както и най-вкусната мусака. С тях може да нахраните всички у дома. Вземете предвид всички функции и можете да направите обработката с картофена пара най-ефективна.

Бъдете здрави и се грижете за себе си!

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар