Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да организирате почистване на дворове

Лято или зима, винаги е от полза за собствениците на имоти, къщи и вили с двор, да знаете как да организирате почистване на дворове.

И така, повечето време, прекарано на открито в градината ще е т полза да помислите как да организирате всичко. Ако вашата градина е в окаяно състояние, сега е моментът да започнете да я почиствате! Ето някои съвети за почистване на градината и да стартирате проекта предварително.

Съвет за почистване на градината № 1: Отстранете плевелите

Градините имат плевели и това е неизбежно.

Добавянето на химикали за унищожаване на плевели може да не е най-добрата идея за почвата. Някои начини за премахване на плевелите са ръчното им отстраняване или използването на добра градинска мотика. Оставянето, също е чудесна, чрез за изстъргване и плевене. Обработката на земя е друг чудесен начин за премахване на плевели от градините.

Съвет за почистване на градина № 2: Подрязване и изхвърляне на сухите листа

Целево отстраняване на нежелани растения

Подрязването е много важна стъпка в почистването на градината. Преди да започнете да подрязвате, трябва да подрежете мъртвите клони. Зимата е чудесно време за подрязване на дървета и храсти, тъй като те са ясно видими през това време. Също така трябва периодично да премахвате сухите листа, за да поддържате вашите градински растения свежи.

Съвет за почистване на градина № 3: Редовно почистване на прах и листа, саксии

Поддържайте ги да изглеждат зелени, като почистите листата от прах

Саксиите и листата съдържат много прах. Чудесен начин да се справите с това е редовното им почистване с мека кърпа, особено по листата. Листата много често са нежни, въпреки че изглеждат здрави. Що се отнася до саксиите, можете да ги измиете или да ги изтъркате с кърпа.

Съвет за почистване на градина № 4: Избършете градинските мебели

Измийте ги с маркуч

Градинските мебели са известни със събирането на прах и мръсотия през месеците. Измийте ги с маркуч, ако са много замърсени. Продължете ги добре, като ги избърсвате веднъж седмично с мокра кърпа. Ако имате мебели, които са счупени или износени, помислете за ремонта или подмяната им, защото те определено влошават външния вид на градината като цяло.

Съвет за почистване на градина № 5: Пренаредете растенията, за да избегнете пренаселеност

Не претрупвайте градината си

Друг чудесен начин да поддържате домашната градина свежа е да преместите нещата наоколо. Не забравяйте да пренареждате саксиите от време на време и така, градината ви да ще изглежда нова. Също така отстранете всички счупени саксии и ги заменете с нови. Това ще гарантира, че градината ви няма да изглежда пренаселена.

Съвет за почистване на градина № 6: Избършете стъклото и парапетите

Използвайте течност за почистване на прозорци и кърпа без власинки

Ако вашата градина е защитена от стъклени врати и парапети, важна задача по време на почистването е да ги изтриете. Стъклото има тенденция да събира прах, мръсотия и пръстови отпечатъци през дните, разрушавайки вида на останалата част от дома. Използването на течност за почистване на прозорци и кърпа без власинки трябва да ви даде искрящо чисто стъкло, което подчертава вашата градина. Парапетите също са прахоуловители, така че ако вземете мокра кърпа и ги избършете добре, вашата градина ще изглежда много по-свежа.

Професионален съвет:

Когато гледате градината си, погледнете и инструментите. Почистете ги, преди настъпването на градинарския сезон с пълна сила и се уверете, че остриетата и зъбите са остри за използване. Ако имате механични градински инструменти като косачки, поддържайте ги в добро състояние, като ги почиствате и сменяте маслото от време на време.

Почистването на градината не е лесна задача, но може да бъде доста поглъщаща. Нещо повече, вашите растения ще се възползват и ще процъфтяват от вашите грижи, точно навреме за лятото!

Източник: https://www.smetovoz.com/dvor

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар