Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Китайска ружа (Hibiscus rosa-sinensis)

Китайската ружа, е вечнозелено субтропическо растение, което се вписва във всякаква обстановка и може да бъде отглеждано както вкъщи, така и навън. Гъстите тъмнозелени листа подчертават екзотичната хубост на цветовете, които се появяват от юни до септември. Някои видове се отличават с двойни, а други с единични цветове, като окраската им варира от розово до жълто. Купъровата Hibiscus rosasinensis има нашарени с кремаво, розово и алено листа, и е особено подходяща за отглеждане в саксия, като декоративен елемент.

цweteКитайската ружа може да достигне до два метра височина, при положение, че я подрязвате навреме. Освен това навременното подрязване се отразява по прекрасен начин на растежа и цъфтенето й, както и на елегантния й силует. При добро отглеждане, растението показва завидна издръжливост – факт, е, че има екземпляри, които са живели повече от 25 години.

За да се развива нормално растението се нуждае от постоянно висока температура, в помещението, в което ще бъде отглеждана. Перфектният вариант, е около 21 градуса през деня и 16-18 през нощта. През зимата се старайте температурата в помещението да не пада под 13 градуса. Осветлението също, е от ключова роля за отглеждането на Китайска ружа. Старайте се да бъде поне четири часа извън обсега на преките слънчеви лъчи. Поливайте я обилно през растежния период и се старайте пръстта да бъде винаги влажна, докато през зимата ограничете водата до минимум, колкото цветето да не пресъхне. Също така, е важно да оросявате листата от време-навреме, но когато го правите внимавайте да не намокрите венчелистчетата на растението.

Подхранвайте растението всеки месец от юни до септември с качествен хранителен разтвор, който, е направен специално за цветнодекоративни растения.

Трябва да пресаждате растението всяка пролет. За целта подрежете кореновата му система, след което го пресадете във високохумусна почва.

Накратко можем да обобщим, че Китайската ружа, е устойчиво; бързорастящо растение; притежаващо стегнат, храстовиден силует и е изключително лесно за отглеждане.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар