Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Папрат Еленови Рога (Platycerium bifurcatum)

02345Вечнозелена епифитна(живееща върху друго растение, без да паразитира)папрат, която израства от пукнатини в дънерите на дърветата или се вкоренява по техните клони и се прехранва от загниващия материал в кухините и под кората им. В зелените мъхести листа на папратта се крият размножителните й спори, докато кафеникавите листа в основата са стерилни и единствената им функция е да закрепват растението върху неговия гостоприемник. Даденият екземпляр се отглежда с лекота – достатъчно е да се засади във висящ съд или на поставка от парче кора от корков дъб.

Този вид папрат, е доста лесен за отглеждане, устойчив и бавнорастящ. Така, че едва ли бихте срещнали сериозни затруднения с отглеждането му, но ако искате да се насладите на цялата му красота, то ще трябва да задоволите нуждите му. Не се притеснявайте, „Еленови Рога” не, е претенциозно цвете и стига да му осигурите подходяща среда за живот и да се погрижите за елементарните му нужди, то със сигурност няма да имате проблеми с отглеждането му.

Този екземпляр обича светлината, но не бива да го излагате на преките слънчеви лъчи. Най-доброто място за отглеждането му, е между прозореца и пердето, тъй като то ще смекчи силата на светлината. Трябва да обърнете по-специално внимание и на поливането му, тъй като това, е най-специфичната част за правилното отглеждане на този вид. Като цяло броят на поливанията зависи до голяма степен от температурата. Специалистите препоръчват да го потапяте един път в мивка или кофа пълна с вода, като това ще му бъде достатъчно да преживее следващите шест-седем дена. През лятото тази процедура трябва да правите поне два пъти в седмицата. Влагата, е от съществено значение за пълноценното развитие на растението. Ако искате листата му да бъдат свежи и обемни, то трябва да поддържате постоянно ниво на влага около растението и освен това обилно да го оросявате.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар