Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Почва за цветя отглеждани в саксия

02345Саксийните цветя растат в ограничено количество пръст и колкото богата да е тя, хранителните й вещества намаляват бързо. Голяма част от тях се всмуква от корените, друга част прониква в шуплите на съда, трета изтича през дренажния отвор. Затова е нужно периодически да се добавят нови хранителни вещества. Най-лесно и най-добре става подхранването с естествени торове.

Подхранвайте растенията само когато растат — през пролетта и лятото. През зимата не ги подхранвайте, даже, ако растат, защото тогава осветлението е недостатъчно.

Повтаряйте подхранването през 10—15 дни, вмесвайте торовете и от сместа вземайте по х/2—1г за един литър вода, но не променяйте съотношението на торовете. През пролетта, когато растежът е най-бърз, слагайте повече азотен (амониев сулфат или амониева селитра), а през лятото — вече суперфосфат и калиева сол.

Ако давате по-концентрирани торови разтвори, почвеният разтвор ще стане по-гъст от съдържанието кореновите клетки и вместо корените да всмукват от разтвора, той ще ги изсушава. Растението ще увехне, а може и изсъхне.

Кактусите и сочнолистните растения не се нуждаят от подхранване.

15 гъсто населените страни наред с минералните торове се подава и хумус. Той се прибавя към саксийната пръст, за да задържа хранителните вещества от минералните торове, у нас такъв хумус още не се продава, но той може да се замени с добре угнила листовка от бук или липа.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар