Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Радермахерия (Radermacheria sinica)

02345Става въпрос за сравнително ново на пазара, вечнозелено храстче, с ефектно декоративно присъствие. Развива се бързо на височина и листен обем. Широко разперените му настрани клонки го правят подходящо за просторни помещения. Оставено да расте свободно, се превръща в истинско малко дръвче: ако нямате достатъчно място вкъщи и едно по-едро растение не влиза в плановете – или трябва да рискувате да го подрежете, или просто трябва да се откажете от него.

Разновидността Radermacheria sinica variegatum се отличава с лъскави нарязани листа на тъмнозелени шарки, които спокойно понасят парното отопление и издават лек, специфичен аромат (не по вкуса на всеки).

Няма специални изисквания към атмосферните условия и вирее отлично при средна годишна температура от 10-15 градуса. Може да пребивава както на слънце, така и в сенчести кътчета: без проблеми расте във фоайета, достатъчно широки коридори и на стълбищни площадки. Полива се умерено, но редовно в течение на цялата година: нуждата на радермахерията от вода се променя според условията на средата, в която се отглежда. Влажността не, е от изключителна важност – храстчето понася сухия въздух и няма потребност от оросяване. Подхранва се от пролетта до края на лятото, на всеки 14 дни, с тор за листнодекоративни растения. Не прекалявайте с подхранването, ако не желаете прекомерно разрастване на радермахерията. Пресажда се при нужда в началото на пролетта – както повечето растения – в почва с преобладаващо торфено съдържание. Периодично правете душ на листата, след което ги оставяйте да изсъхнат добре.

Най-често срещаните проблеми при отглеждането на Радермахерия, е загниването на корените и потъмняването на листата. Загниването на корените може да бъде причинено от нередовно, прекалено или обилно поливане, а потъмняването на листата, е признак за сух въздух или неподходящо място за отглеждане. Неподходящите места за отглеждане на това цвете са тези, с въздушни течения.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар