Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Трилистник (Alocasia sanderiana)

02345Едно необикновено стайно растение от Филипините, което всяка година се размножава от ризоми(удебелени коренища, развити хоризонтално върху или непосредствено под повърхността на почвата). Сърцевидните му листа на източени жилави дръжки изглеждат като направени от метал, в тъмнозелен основен цвят със светли краища, бели жилки и пурпурно-червена долна страна. Цветовете му са по-скоро невзрачни на този фон. Екзотичната алоказия, е прекрасен пример за декоративно растение, което изисква постоянни грижи и специфични условия на живот.

Минималната температура за трилистника, е 15 градуса, желателно, е да му се гарантира атмосфера, възможно най-сходна с тропическата. Разположете го на шарена сянка, не го оставяйте на припек. Редовното поливане, е решаващ фактор. Почвата трябва да е винаги влажна, без да подгизва. Средата на трилистиника, е непременно влажна, като повишаването на въздушната влага съответства на температурата. Оросява се системно, най-добре, е саксията да се разположи върху пласт мокри камъчета. Не, е необходимо да се тори, тъй като ризомите се преместват в свежа пръст в началото на всеки вегетативен сезон. Прибегнете до рохка дренирана почва. Пресадете ризомите през пролетта и не ги оставяйте на преки слънчеви лъчи. Към края на растежния период ги оставете да изсъхнат и да презимуват на сухо и топло място. Размножете трилистника през пролетта, като преместите филизите в по-голяма саксия. Ако околната влажност, е твърде ниска, листата ще пресъхнат и ще станат чупливи. Ако пък преодолеете коренищата, ще предизвикате загниването им. Затова следвайте златното правило: поливайте често, но с мярка.

Проблемите, с които може да си имате работа при този екземпляр, е линеенето. Ако не знаете какво, е това, то ще обясним – обикновено през зимата растенията забавят развитието си, което, е съвсем нормално, но ако този процес продължи и през останалата част от годината, то тогава растението Ви „линее” и ще трябва да подобрите условията и грижите, които му осигурявате.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар