Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Защо климатикът ми не включва

От време на време, собствениците на жилища стоят безпомощно пред термостата, чудейки се защо климатикът отказва да работи.

Какъвто и да е проблемът с вашия климатик, най-вероятно има решение!

Преди да се обадите на техник по канални климатици Mitsubishi Electric SEZ-KD50VAQ / SUZ-KA50VA, обърнете внимание дали уредът изобщо не работи или работи, но не охлажда въздуха.

Ето и причините климатикът ви да не включва, както и начини сами да ги решите:

Бубини, термостат, батерии на дистанционно

Повечето хора не мислят за заряда, поставен зад пластмасовия капак на термостата, а той може да е чисто и просто замърсен.

Внимателно отдръпнете капака на термостат и погледнете какво се крие отдолу. Внимателно извадете бубините и заменете с нови, ако се налага. Върнете пластмасовия капак и натиснете ключа за автоматично включване. Ако климатикът се включва, значи сте открили проблема. Един добър съвет е да сменяте и батериите на самото дистанционно веднъж годишно.

Мръсен филтър

Замърсеният кондензатор или изпарител може да накара системата да спре да работи и това може да изисква намесата на професионалист, запознат с различните системи A / C. Но има начин и сами да проверите, ако проблемът е по-малък. За целта докоснете манипулативното устройство, за да определите колко е студено и дали се матира отгоре. Ако се вижда лед размразете уреда. Изключете климатика и оставете ледът сам да се разтопи.

Извадете ако филтърът е много мръсен и го заменете с нов. Правете това редовно, според инструкциите на производителя, понякога веднъж месечно по време на летните месеци.

Охлаждащата течност

Охлаждащият А / С газ, може да проникне в модула с течение на времето или когато има отвор или изтичане в системата.

Мотор

Когато моторът на климатика спре да се върти или работи прекалено шумно, обадете се на професионалист, който да разгледа окабеляването. Ако двигателят се окаже в твърде лошо състояние, тогава ще трябва да вземете решение за подмяната му.

Подмяна на двигателя или ремонт.

Помислете за това, ако се налага подмяна на двигателя на климатика, която струва повече от 50 на сто от стойността, може би е по-добре да помислите за подмяна на устройството.

Ново климатично тяло ще се отплати в дългосрочен план.

 

 

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар