Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Защо не можете да носите слънчеви очила на главата си

Смята се, че носенето на очила на главата като вид диадема за косата масово започва, през 1990-2000-те. Това се отнася предимно за моделите слънчеви очила.

Експертите в областта на оптиката и областта на модата, смятат, че това не трябва да се прави.

Разказваме, защо слънчеви очила не трябва да се носят на главата и къде трябва да се свалят.

В какви ситуации трябва да се свалят слънчевите очила?

Според правилата на етикета, очилата с тъмни стъкла, трябва да се свалят при всеки, дори кратък разговор. Човекът, с когото разговаряте, трябва да вижда очите ви. Така показвате любезност и дружелюбност, а скриването на очите от другия човек, означава открито да му покажете пренебрежението си.

Също така слънчевите очила обикновено се махат, когато влизате в затворено помещение. Приема се, че да влезеш в стаята и да останеш с тъмните очила е признак на лош вкус. Прието е още, отвореният поглед по време на разговор да е знак за доверие.

И тук хората, които се стремят да се държат в съответствие с правилата на етикета, правят грешка. Те просто изместват слънчевите очила, качвайки ги нагоре към косата.

Какво мислят стилистите по този въпрос

По-голямата част от хората, работещи в модната индустрия, смятат това не само за неетично, но и за грозно.

По думите на специалистите в модата, слънчевите очила са създадени само с една цел: да предпазят очите от ярка слънчева светлина. И те трябва да се носят по предназначение.

Защо не трябва да носите слънчеви очила на главата си

Слънчевите очила трябва да защитават очите и да не се използват като лента за коса.

Помислете само: Ще изглежда изключително нелепо, ако човек носи бизнес костюм или вечерна рокля и постави очилата си на главата.

Наред с това, очилата, фиксирани върху главата, могат да развалят прическата. По време на движения те се изместват по един или друг начин, поради това отделни кичури започват да падат. Не след дълго, прическата е развалена.

По отношение на стила, съществува само една ситуация, при която е позволено да носите очила на главата си. Това е моментът, когато сте на плажа по бански.

Какво мислят оптичните експерти по този въпрос?

Защо не може да носите слънчеви очила на главата си, гледната точка на онези, които се занимават професионално с подбор на рамки и лещи?

Според тях:

  • Очилата, носени на главата, могат да се изплъзнат по всяко време. Падането им, може да доведе не само до повреждане, но и до неудобна ситуация: например, седейки на маса, могат да паднат в чинията;
  • Носенето на очила на главата е директен път към деформацията на рамката. Последната не е предназначена за това. Рамката се разхлабва с времето, формата на ушите се променя;
  • Повредите, когато се носят на главата, са редки, но е вероятно да забравите за тях и така да ги ударите в ниска преграда на врата, в градския транспорт и т.н.;
  • Когато носите слънчеви очила на главата, вътрешните им повърхности се замърсяват. Това става, както от кожата, така и от косата.

Къде да сваляте очилата

Ако прекарвате време на плажа и искате да говорите с някого, слънчевите очила могат да се изместят нагоре. Не забравяйте, обаче за възможната деформация на рамката.

Разбира се, по-добре е да имате специален калъф, в който да поставяте, когато ги сваляте. Такъв е добре да е изработен е от плътен материал и да предпазва рамката и лещите от случайни повреди. Подобен калъф може да е интересен аксесоар. Той, може да е поставен в чанта. Лекият калъф от плат, също може да е добър аксесоар, допълващ вашето изображение.

По-добре е да носите калъф или верижка

Друг безопасен и изпитан метод за правилно съхранение на очилата е верижката. Така, очилата на верига могат да се превърнат в любопитен аксесоар, който хармонично се съчетава с външния вид.

Носенето на слънчевите очила на верижка не е подходящо във всички ситуации. Тогава, най-добре е да ги съхранявате в чантата си.

В заключение:

Носенето на слънчеви очила като диадема на главата не е препоръчително, т. к. може да доведе до деформация на рамката, а стъклото се замърсява. Ето, защо е добре да помислите предварително, какво ще правите с очилата, когато ги свалите. Осигурете си калъф или модел на верижка за шията.

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар